Een occasion kopen van een particulier

Bij een Occasion kopen via een particulier ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je hem bij een dealer koopt. Hier zit natuurlijk wel een keerzijde aan. Je weet immers niet bij het Occasion kopen in welke staat de auto verkeert en van garantie is geen sprake. Ook loop je het risico dat je een gestolen auto aanschaft. Probeer daarom voordat je een occasion gaat bezichtigen, via internet zoveel mogelijk informatie over de verkopende persoon te verkrijgen. De verkoophistorie (indien aanwezig) is online vaak ook te traceren.

Tips bij het zoeken van een occasion

Internet speelt een steeds grotere rol in het aankoopproces van een occasion, onder meer omdat het zoeken naar een geschikte occasion er ontzettend eenvoudig is. Voordat je met het zoekproces begint, is het handig om duidelijk te hebben wat je eisen en wensen zijn. Zet voor jezelf op een rijtje waar jouw occasion aan moet voldoen. Er zijn namelijk nog meer aspecten waarop je kunt zoeken dan merk en model alleen. Belangrijk is in ieder geval dat je een aantal zaken helder hebt. Waarvoor wil je je tweedehands auto gaan gebruiken en welke modellen, uitvoeringen en functionaliteiten passen daarbij? Wat wil je maximaal uitgeven aan maandelijkse kosten? En is het bijvoorbeeld van belang wat de CO2-uitstoot van een auto is?

Een paar dingen waar moet je op letten bij een bezichtiging?

  • Vraag naar de onderhoudshistorie.
  • Check de kilometerstand.
  • Controleer of alle (elektrische) voorzieningen naar behoren werken, denk hierbij aan de deurvergrendeling, maar ook aan de verwarming, ruitenwissers, het alarm of de elektrische ramen.
  • Check of de verlichting goed werkt, de radio, het dashboard, de airconditioning en kijk of er geen waarschuwingslampjes branden.
  • Kijk of er vochtplekken aanwezig zijn in de auto, vooral ook op het diepste punt van het interieur.
  • Controleer het oliepeil van de motorolie en het niveau van de koelvloeistof. (hier mag geen olie in zitten)
  • Controleer de distributieriem. (kijk of er een sticker op de motor is aangebracht met de vervangdatum of check het onderhoudsboekje)

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes